- -
Carnea de pui este foarte versatilă atât din punct de vedere a modului în care o pregătim, dar și din punct de vedere a asocierii cu vin.
În funcție de asezonarea folosită și modul de preparare, carnea de pui poate fi asociată cu vinuri albe, roze și roșii, liniștite sau efervescente.
Ah, combinațiile clasice precum pui prăjit și spumant sau alfredo cu Chardonnay.
Această rețetă franceză de pui vânătoresc este perfectă pentru cinele în serile din tipul săptămânii, când nu ai prea mult timp pentru gătit. Iar, când vine vorba de asociere, sosul bogat în arome în care este îmbăiată carnea de pui se potrivește perfect cu un vin roșu cu un corp mediu precum Merlotul și Shirazul.
Piept de pui cu os
4 buc. (1 kg)
Ciuperci
350 g
Ceapă
1 buc.
Ulei vegetal
15 ml
Unt
15g
Usturoi
2 căței
Făină
5 g
Vin alb (sau vermut sec)
100 ml
Supă de pui
150 ml
Roșii tocate
150 g
Cimbru
2,5 g
Pătrunjel
1 legătură
Sare și Piper
Într-o tigaie încăpătoare, încingeți uleiul la foc mediu. Asezonați carnea de pui cu sare și piper și rumeniți-l în tigaie pe toate părțile timp de aproximativ 7-8 minute. Le lăsați deoparte. Scurgeți uleiul din tigaie, lăsând doar o cantitate mică.
Adăugați untul și reduceți focul spre minim. Căliți ceapa tocată aproximativ 5 minute, după care adăugați ciupercile tăiate, usturoiul zdrobit și sare. Căliți în continuare 5 minute.
Adăugați făina și amestecați timp de 30 de secunde, apoi adăugați vinul alb (sau vermutul) și dați în clocot. Adăugați supa de pui, roșiile tocate, cimbrul, pieptul de pui și încă puțină sare. Reduceți focul la minim și acoperiți. Lăsați să fiarbă ușor, circa 10-15 minute, până ce puiul este pătruns. La final, presărați pătrunjelul și piperul măcinat.
Poftă bună!