- -
Când ți-e poftă de vară și mare, această rețetă te va transfera într-o cherhana pe malul Mediteranei. Dacă găsești în comerț scoicile curățate, atunci îți trebuie doar câteva minute până pui masa.
Pentru asociere, alege un vin alb ușor, vibrant, proaspăt, cu o ușoară mineralitate și arome mai neutre. Se potrivește foarte bine un Riesling sau Sauvignon Blanc. Dar, pentru experiment, vă recomand să încercați și un Shiraz.
Midii în cochilie
1 kg
Ceapă tocată
1 mică
Usturoi zdrobit
4 căței
Roșii decojite mărunțite
1 conservă
Vin roșu
100 ml
Cimbru verde
2 crenguțe
Sare și piper după gust
Busuioc tocat
6 frunze
Pătrunjel verde tocat
Spală bine midiile de nisip (folosește-te de o periuță) și curăță-le de iarba de mare atașată de ele. Cochiliile trebuie să fie închise în acesta fază. Dacă găsești cochilii deschise și, dacă după ce atingi carnea scoicii cu varful unui cuțit, cochilia nu se închide, înseamnă că scoica este moartă și trebuie aruncată.
Încinge 2 linguri de ulei de măsline într-un vas care să cuprindă midiile. Sotează ceapa și 2 căței de usturoi feliați, stinge cu vinul, fierbe la foc mic 1-2 minute, adaugă roșiile, 2 crenguțe de cimbru verde și midiile. Asezonează, amestecă și acoperă cratița cu un capac, dar nu complet. Fierbe la foc mediu timp de aproximativ 8-10 minute. Descoperă cratița și verifică să fie toate scoicile deschise de data asta. Care nu sunt deschise dupa 10-12 minute de gătit, se scot din cratiță și se aruncă. Se adaugă ceilalți 2 căței de usturoi zdrobiți, se amestcă și se inchide focul.
Scoicile se servesc presărate cu pătrunjel și busuioc verde tocat și stropite cu suc de lămâie, alături de pâine prăjită, pentru sos.
Poftă bună!