Got Merlot, Crama Dagon
Acest vin este un exemplu bun, atunci când vorbim despre pasiune și entuziasm. Un vin cu caracter, o simbioză perfectă între Merlot și Fetească Neagră.
140.00 lei 750ml
An recoltă | 2018 |
---|---|
Soi | Fetească Neagră, Merlot |
Categorie | Roșu |
Tip vin | Sec |
Alcool | 13,5% |
Cantitate | 750ml |
Certificare | DOC – Dealu Mare |
Crama | Dagon |
Enolog crama | Mihai Rățulea |
Note de Somelier
DESCRIERE
La Dagon găsim oameni pasionați și entuziasmați de ceea ce fac și fac bine. Și asta se poate vedea în acest Got Merlot, obținut din struguri culeși și desciorchinați manual, de pe cele 5 ha de viță-de-vie din Valea Nucetului. Fermentat sălbatic și învechit timp de 16 luni în butoi de stejar românesc, Merlotul creează o simbioză perfectă cu Feteasca Neagră.
ASOCIERE CU MÂNCAREA
Brânzeturi puternice și ferme (Asiago, Cheddar, Parmezan)
Brânzeturi iuți (Blue Cheese, Gorgonzola)
Carne albă (porc)
Carne conservată (mezeluri, salam)
Carne roșie (rață)
RECOMANDĂRI DE SERVIRE
Temperatura de servire – 16 – 180C
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE – roșu rubiniu, intens
MIROS
Fructat – mure, cireșe negre, coacăze, zmeură
Condimentat – condimente de copt
Altele – lemn, vanilie
GUST
Fructat – zmeură, cireșe amare, coacăze roșii, vișine
Condimentat
Aciditate – medie
Taninuri – catifelate, mătăsoase
Corp – mediu
Postgust – lung
REGIUNE VITICOLĂ
Dealu Mare
CRAMĂ
Dagon
AN ÎNFIINȚARE – 2014
ADRESĂ CRAMĂ – Valea Nucetului, Dealu Mare, Jud. Prahova.
SUPRAFAȚĂ – 6,1 ha
VINIFICATOR – Mark Haisma, Mihai Rățulea