Mourvedre, Domaine Dumetrier


Mourvedre sau Monastrell reprezintă o varietate dificilă de cultivat și de îngrijit, manifestând tendința de a obține o recoltă generoasă într-un an, urmată de rezultate mai modeste în anul următor.

 

228.00 lei 750ml

Categorie:
An recoltă

2018

Categorie

Roșu

Soi

Mourvedre

Tip vin

Sec

Alcool

13,5%

Cantitate

750ml

Certificare

IG – Colinele Dobrogei

Crama

Domaine Dumetrier

Enolog crama

Aurelia Badiur

Note de Somelier

DESCRIERE

Acest vin are un caracter robust și o corpolență remarcabilă, similară cu cea a unui Cabernet Sauvignon. La prima degustare, se disting arome bogate de afine, mure și prune. Pe măsură ce vinul este aerisit, dezvăluie un profil aromatic complex și intrigant, inclusiv note florale de violete și trandafiri, însoțite de tonuri ușor piperate și cu accente pământii. De asemenea, o trăsătură distinctivă a acestui vin este aroma specifică de carne, împreună cu nuanțe de lemn, cafea și ciocolată neagră.

Vin ecologic.

ASOCIERE CU MÂNCAREA

Brânzeturi puternice (Asiago, Cheddar, Gouda Afumată)

Brânzeturi iuți (Blue cheese, Roquefort)

Carne roșie (vită, miel, vânat)

Boboase, ciuperci Hribi

RECOMANDĂRI DE SERVIRE

Temperatura de servire – 16 – 180

NOTE DE DEGUSTARE

CULOARE – roșu închis, intens, opac

MIROS

Fructat – mure, zmeură neagră, măsline negre

Condimentat – piper negru

Altele – carne, lemn, cafea, tutun, ciocolată

GUST

Fructat – gem de prune, zmeură neagră, mure, coacăze

Condimentat – piper negru

Altele – ciocolată

Aciditate – mare

Taninuri – puternice

Corp – corpolent

Postgust – lung


REGIUNE VITICOLĂ

Dobrogea

CRAMĂ

Domaine Dumetrier

ADRESĂ CRAMĂ – Rasova, Județul Constanța

SUPRAFAȚĂ – 73 ha

VINIFICATOR – Aurelia Badiur