- Elena-Greta Apostol -
Această rețetă de budincă savuroasă de paste a fost creată de Greta de la www.dmncr.ro, inspirată fiind de Fetească Regală de la Dradara - un vin în ediție limitată de doar 200 de sticle, prezentată în premieră în cutia abonamentului Dor de Vin.
Notele de caise uscate și piersică albă, împletite cu cele de miere, migdal și vanilie, născute din procesul de baricare a vinului timp de 18 luni, se potrivesc armonios cu cremozitatea și consistența preparatului. Pentru că Barique de la Dradara nu se mai găsește, vă recomandăm să asociați acestui Kugel cu Brânză Sărată un Risling aromat cu aciditate crocantă.
300g de paste
2 ouă
100g unt
200g branza sarata de capra
2 lingurite boia dulce
Fierbeți pastele în apă fierbinte, atenție însă să nu le fierbeți complet, acestea trebuie să fie încă ușor tari, pentru că se vor găti în continuare și în timpul coacerii.
După ce pastele au fost fierte și scurse de apă, adăugați untul, brânza, ouăle și boiaua, amestecați și omogenizați.
Turnați amestecul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți timp de 30 de minute la 180C sau până când capătă o crustă aurie crocantă.
Feliați și decorați după preferințe.
Savurați cu un pahar de vin alb sec.
Poftă bună!
Această rețetă a fost publicată original pe blogul www.dmncr.ro